(Video) Susulan Kes Treler Rempuh Lori Propel, Mangsa Putus Dua

22/11/2012

Kes treler rempuh lori Propel yang berlaku di Lebuhraya Utara-Selatan berhampiran susur Gopeng awal pagi semalam mengorbankan 4 pekerja Propel dan Time.com yang sedang digilis dan diseret sebuah treler lebih 10 tan.

#BERITA PENUH

GOPENG: “Anggota badan beberapa rakan saya bersepah di atas jalan, malah otak mereka turut hancur. Lebih menyedihkan, ketika saya mengangkat mayat seorang daripada mereka yang tubuhnya hampir putus dua akibat digilis treler.”

Itu kata Abdul Nasir Abdul Rahman, 49, rakan empat pekerja kontraktor syarikat Projek Penyelenggara Lebuhraya Berhad (Propel) yang terbunuh selepas digilis dan diseret sebuah treler lebih 10 tan berhampiran Kilometer 294.1, Lebuhraya Utara-Selatan berhampiran susur Gopeng, di sini, awal pagi semalam.

Dalam kejadian jam 4.30 pagi yang turut menyebabkan enam parah itu, treler membawa coklat terbabit hilang kawalan dan memasuki lorong kecemasan lalu merempuh lapan pekerja Propel yang melakukan tugas pemasangan kabel optik di bahu lebuh raya.

Treler itu turut merempuh empat kenderaan iaitu sebuah lori satu tan, van, pacuan empat roda dan kereta Proton Iswara yang dinaiki semua mangsa untuk ke tempat mereka bekerja.

Mangsa yang terbunuh ialah Mohd Shafie Ismail, 56, dari Taman Shakin Baru, Ipoh, Shaharuddin Abd Aziz, 51, dari Kampung Masjid, Kuala Kangsar dan Mohd Hafez Yunos, 39, dari Taman Keramat, Kuala Lumpur yang mati di tempat kejadian. – Metro Harian

Video Kemalangan Treler Rempuh Lori Di Gopeng

Carian Anda!

Kategori: Kemalangan | Maut | Ngeri | Video


Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Terima Kasih.

Older Post:

Newer Post:ARTIKEL LAIN YANG MENARIK